Film/Serial

7 fakte që nuk i dinit për “Devil wears Prada”!

Ja 7 fakte që nuk i dinit për këtë film˸

Buxheti shumë i lartë për veshjet˸ Shumë nga market e njohura refuzuan të bashkëpunonin në këtë film, për të mos ʽmërziturʼ drejtuesen e VOGUE, Anna Wintour. Kostumografja e këtij filmi u përpoq të krijonte veshjet e duhura, të cilat edhe sot pas 14 vitesh duken po aq mirë sa atëherë. Veshjet e ndryshme të markave Chanel, Klein, Galiano, Marc Jacobs, etj, i kushtuan filmit rreth 1 milion $. Bizhuteria më e shtrenjtë, e vënë nga Meryl Streep kushtoi 100 mijë $.

Skenari i shkurtër˸ Libri ʽDjalli vishet me Pradaʼ u botua në vitin 2003. Kur po mendohej fillimi i filmit, shkrimtarja Lauren Weisberger nuk e kishte përfunduar ende skenarin. Producentja e kishte këtë vështirësi që në fillim, por falë 4 skenaristëve të tjerë u arrit përfundimi i skenarit.

4 personazhet˸ Meqë libri ishte një ‘bestseller’, ishte e sigurt se edhe filmi do ishe një sukses. Për të bindur aktoren Meryl Streep, kompania i ofroi asaj një çek prej 4 milion $. Aktorja tjetër e zgjedhur ishte Anne Hathaway. Gjithashtu, u përzgjodhën si aktore edhe Emily Blunt dhe Stanley Tucci.

ʽArrestiʼ i Meryl Streep˸ Akti i tretë i filmit duhet të xhirohej në Paris, por për shkak të buxhetit të lartë aktorja nuk mundi të udhëtontë drejt Francës. Skenat u xhiruan në një lagje të New York ̶ ut.

A ishte filmi i inspiruar nga Anna Wintour? Nuk është sekret që shkrimtarja ishte asistentja e Anna Wintour në VOGUE. Meryl zgjodhi një qasje tjetër për personazhin. Ajo foli anglishten amerikane, ndryshe nga anglishtja britanike.

Suksesi i personazhit Emily Charlton˸ Në film, Emily është asistentja e redaktores. Natyra e saj është shumë gazmore. Skenari i Emily ̶ t i sjell gjithë filmit një atmosferë ndryshe.

Ngjyra e trikos? Shumë ekspertë të modës kanë pohuar se ky film i solli shumë të mira fushës së tyre, sepse zbuloi një pjesë të panjohur nga puna e revistave dhe pasarelave. Një prej këtyre momenteve ishte dialogu për trikon sintetike në ngjyrë bojëqielli. Në modë, gjërat që ndonjëherë duken të parëndësishme mund të sjellin fitime miliarda dollarëshe.

Related